Over Rita

Rita de Ruijter
Arts acupuncturist & Homeopaat

Mijn naam is Rita de Ruijter. Vanaf 1999 bestaat mijn praktijk BeleefBalans aan het Bastion in Amersfoort. De acupunctuur & homeopathie verwondert me nog dagelijks door hun snelle positieve resultaten. Altijd vind ik het een uitdaging om samen te zoeken naar balans. Kijken naar de mogelijkheden die er zijn. Het zijn vaak de kleine dingen die het doen. De kleinste verandering wordt uiteindelijk groot. Ik geniet dan ook als ik het voor me zie gebeuren…

Dat ervaar ik ook zo met het maken van mijn schilder en beeldhouwwerk. Het begint met een leeg doek of mooie steen. Michael Angelo verwoordt het proces van beeldhouwen prachtig. Hij zegt dat het beeld uit de steen ‘bevrijd’ wordt. Wat er precies op het schilderdoek komt komt begint met inspiratie waaruit een vorm van zelfexpressie ontstaat. Loesje noemt het “zelf-ont-plooiing -ook goed voor je rimpels- dus dat is gelijk mooi meegenomen” ;-).

Werken in opdracht…

Met veel liefde werk ik aan mijn kunst en maak ze graag ook in opdracht voor jou! Speciaal ‘op maat’ gemaakt zoals jij het voor ogen hebt. Ik maak in samenspraak met jou een ontwerp dat ik binnen een maand bij je thuis aflever. Dat kan een (opvallende) paspop zijn die naar jouw zaak of praktijk verwijst. Een schilderij volgens de Jan Schoonhoven stijl, met zijn mooie schaduwwerking. Of een mooi beeldhouwwerk, voor in huis, tuin of met een speciale betekenis zoals de oloide. Neem contact op via de mail, of bel me gerust. Ik verheug me erop om iets moois voor je te creëren.

Het leven inspireert me dagelijks tot het maken van kunst in beeld en geschrift, die je kunt lezen in mijn columns. Ook ten aanzien van jouw gezondheid kan je een stap maken naar een natuurlijke geneeswijze. Ik ontmoet je namelijk graag in mijn praktijk BeleefBalansRita.