Kunst!

Ja hoor, ik ben helemaal blij want ik heb een nieuwe website en hij is ‘in de lucht’…

Godinnen in iedere vrouw

Twee keer per jaar ga ik een week op schildercursus. De week van tevoren was ik in mijn favorita kledingwinkeltje en daar waren paspoppen te koop. Ah, dat ga ik doen! Een paspop beschilderen… Ik had op dat moment nog geen idee maar het is een ware godin geworden. En als je denkt aan sensuele kleding, schoonheid, schilderen (kunst)… Inderdaad het is de Godin Aphrodite geworden. Jaren geleden las ik al het boek van Shinoda Bolen “Godinnen in elke vrouw”. Daarin wordt over 7 godinnen verteld uit de Griekse mythologie. De persoonlijkheidstypen hebben we allemaal als vrouw in meer of mindere mate in ons.

Als eerste zie je foto’s van ‘mijn’ Godinnen. Elke foto linkt door naar een pagina waarin je wat meer te weten komt over de godin op de foto. Hieronder staan afgebeeld. Artemis, de godin van de jacht. Hestia, de godin van huis en haard. Aphrodite, de godin van de liefde en kunst. En Demeter, de oermoeder en godin van het graan.

Daarna volgen foto’s die -met erop klikken- het afgebeelde kunstvoorwerp iets groter laten zien. Bij ieder kunststuk maak ik ook een Japans gedicht van 17  lettergrepen, de Haiku. Door er woorden aan te geven ontstaat voor mij een diepere verbinding met het beeld.

Op termijn ga je hier natuurlijk nog veel meer moois vinden.

Godinnen

Schilder- en overige kunst