Rita’s Schildpadjes

schildpad in gras

Het is op 23 mei wereldschildpaddendag en dat vond ik een mooie dag om schildpad op pad te laten gaan… Ik liet toen namelijk mijn eerste schildpad ‘loslopen’. Nou ja, mijn schildpadjes lopen niet ver want ze zijn van natuursteen, hout, plastic, stof of aardewerk. Ik spaar ze al vanaf mijn 18e en heb er zelfs meer dan duizend in de meest uiteenlopende soorten. Mijn acupunctuur praktijk BeleefBalans staat vol met deze bijzondere beestjes. Ik geef ze zelfs namen… Mijn schildpad rugzakje heet bijvoorbeeld Sammie en hij heeft veel avonturen samen met mij beleefd tijdens mijn wandelingen. Als iemand die mij kent een schildpad ziet wordt er gelijk aan mij gedacht. Ik krijg foto’s, kaarten en souvenirs van over heel de wereld. Schildpad is een beetje Rita namelijk. Dat komt ook door de achterliggende Chinese filosofie van schildpad. “Langzaam aan, stapje voor stapje je levenspad gaan…” Dan blijf je gezond en in balans en kan je oud worden, net als schildpad.

Soms komen de schildpadjes ook tevoorschijn in de columns die ik schrijf. Zoals bijvoorbeeld in Esperanza en De kerstschildpad.

Waarom ik de schildpadden op pad stuur? Dat komt doordat een andere verzamelaar ging verhuizen en een hele grote doos vol schildpadjes aan mij gaf. Oeps, en toen waren er ineens veel dubbele. Daarom is het tijd om een nieuw thuis voor deze schildpadjes te vinden. Nu is de vraag wie ze wil adopteren? Met dit doel gaan ze op pad om nieuwe vrienden te maken met kinderen van 3-103 jaar! Die uiteraard goed voor ze willen zorgen… Je kunt een schildpad zomaar ergens in Amersfoort zijn kop zien opsteken. In Park Schothorst, langs fietspaden, in een winkel, of gewoon op een muurtje langs de weg. Zelfs door heel Nederland langs de klompenpaden die ik loop. Kijk maar eens goed. Ik vind het uiteraard leuk dat je als nieuwe eigenaar een berichtje zet op deze pagina, om even te laten weten dat het goed met de schildpad gaat. Daarom heeft elk schildpadje een QR-code gekregen.

Ben jij via een QR-code hier terechtgekomen? Wat leuk! Laat je een berichtje voor ons allemaal achter? Met een foto erbij zou helemaal super zijn!

14 gedachten over “Rita’s Schildpadjes”

 1. Heel erg leuk ! Het schildpadje heeft tijdje in mijn bloejenhuisje gestaan naast het Doesburger molenklompenpad. Ik ga deze week de schildpad meenemen naar een wandelpad in de buurt van Glimmen… ben benieuwd.
  Rita, wat een geweldig initiatief en filosofie om te delen

  Beantwoorden
 2. Hallo Rita,
  We liepen het klompenpad in Nijkerk en zagen deze genietende schildpad in de zon liggen. We hebben hem meegenomen en laten hem dwalen in Drenthe.

  Beantwoorden
 3. Het schildpadje die u wellicht hebt achtergelaten op het Wekeromse Zand heeft de fantasie in elk geval geprikkeld!
  Ondertussen hebben papa en mama ook genoten van de geweldige omgeving! Wat een mooi dag!

  Beantwoorden
 4. Je schildpad heeft een mooi uitzicht aan het water in boswachterij hoge vuursche. Gezien het water en zijn mooie uitzicht in het herfstbos laat ik hem nog even lekker genieten.

  Beantwoorden
 5. We vinden dit leuke schildpadje tussen Nijkerk en Putten op een bankje in Oldenaller.
  Wij lopen het Westerborkpad. Wij lopen langzaam stukje voor stukje

  Beantwoorden
 6. Was het de geocach of toch niet? Mijn nichtje vond de schildpadjes bij natuurtuin Harmanahof te Loenen. Daar zaten ze op een prachtig plekje. We gaan een nieuwe stek voor ze zoeken.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Je kunt een afbeelding invoegen