‘Lekker’ lui vandaag…

Heerlijk het vooruitzicht van een luie vrije dag. Met alle sneeuw die er ligt en de zon die schijnt een prachtige dag voor een wandeling. Dacht ik. Hoe anders kan het lopen. Soms hangt er gewoon wat in de lucht zodat je dag geheel en al anders ‘loopt’. Hmm de sneeuw was al gevallen, de langste file uit de historie van Nederland met 1000 kilometer al geweest, dus… Wat was het geval. Ik kroop lekker lui nogeens onder de wol om 8 uur. Wreed werd ik wakker gebeld om 10 uur. Hmmm laat maar, ik ben vrij vandaag. Nog een keer doordringend bellen. Daarna gaat ook nog mijn mobiel… Oeps, er is toch wat. Snel badjas aan, haar nog in een waaier, naar beneden. Een client voor de deur. Lachend overigens (door hoe ik eruit zie?). “Ha, ha, goed hoor, verslapen en niet aan mij gedacht hè…? Ga maar lekker weer naar binnen, veel te koud buiten. Ik kom wel een ander keertje.”

Ik had haar ook wel eens wakker gebeld voor een vergeten afspraak en nu overkwam mij het. De titel van een artikeltje in het tijdschrift van geneeskunde komt in me op: “wie uitgeslapen is slaapt nooit meer uit.” Dat ging over hoe het later drinken van koffie je hoofdpijn kan bezorgen. Een ontrekkingshoofdpijn. Niet handig dat luie uitslapen van mij. Zonder hoofdpijn, maar zeker in de war, en prakkend hoe dit nu kon gebeuren, ging ik op naar mijn 2e onhandigheid. Ik kijk denk ik teveel reclame of zo. In ieder geval, ik teut wat aan, zoals op een luie, nu weer vrije dag. Doe een wasje in de wasmachine, mijn badjas ook maar. Even later mis ik mijn mobiel als ik lekker naar buiten wil. Het zal toch niet? Zat ie niet in de zak van mijn badjas? Ik kreeg de voicemail te horen, “hij ging niet nog één keer over”. Oh, nee, niet waar… Wel waar, lekker schoon en wel ligt ie onder in de trommel. Daar kunnen mobiels niet tegen zal ik je maar alvast verklappen. Ik dacht um nog even te “redden” door de föhn erop te zetten. Een klein piepje was alles wat er nog uit kwam. Ja, de techniek en communicatie staat voor niets, maar nu heb ik toch een probleem. Voor mijn werk moet ik echt bereikbaar zijn en een mobieltje hebben. Als nu ongeveer mijn abonnement bijna afloopt, krijg ik weer een nieuwe. Een hoopvolle gedachte.

Ik ben lekker lui vandaag
Ik heb een slome bui vandaag
Denk maar niet dat ik iets doe.
Ik ben liever lui dan moe

Lekker liggen op mijn bed
met geen mens die op mij let
Alles wat ik anders moet,
gaat vandaag niet door – net goed

Nannie Kuiper

De meneer aan de Hi-Hi-Hi-telefoon moest hartelijk, jawel lachen. Dat had ie nog nooit gehoord. Een mobiel in de wasmachine doen. Deed ik ook niet voor m’n plezier hoor… “Nog een half jaartje, dan loopt uw abonnement af. Als ik u was kocht ik een goedkoop dingetje voor de komende tijd, anders kost het u een hoop centjes.” Zucht! Volgens mij moet ik nog ergens (?) een oud mobieltje hebben. Waar, oh waar. Oh ja, ha, gevonden. Nu nog de oplader. Ik heb zo’n laadje met allemaal snoertjes en oude opladers. Tuurlijk paste er geen één. Op naar de telefonie winkel(s). “Nee, mevrouw, heb ik niet, kan ik ook niet meer bestellen…” Hmm, toch enigsinds deprimerend geheel. Halve dag naar z’n grootje en niet eens aan luieren. Ook geen zin meer om iets te gaan ondernemen. Gelukkig vond ik toch mijn heeeeel oude Nokia met oplader en was ik gelukkig weer ‘in de lucht’. En aan deze mobiel was niks lui aan en deed het wel… Nou ja, dan dit grappige verhaal maar opschrijven. Is er toch wat expressiefs en verbindends aan de dag. En mijn devies: wie uitgeslapen is slaapt nooit meer uit. Ik voorlopig in ieder geval niet meer. Ik ben voorbereid, hi, hi…

3 gedachten over “‘Lekker’ lui vandaag…”

 1. Ha, ha, Rita, ik moet er erg om lachen.
  Toch leef en voel ik met je mee. Zo ben ik mijn mobieltje verloren, toen mij golfkarretje plotseling ging rijden en de plomp in stortte. Alles was kletsnat en stinken!!!
  We hebben met z’n vieren heel hard staan lachen om deze stomme situatie.
  Liefs Barbara.

  Beantwoorden
 2. Heel herkenbaar en voor mij geruststellend; ik dacht dat het aan mijn leeftijd lag. Systematisch als ik ben, heb ik wel al mijn snoertjes voorzien van een sticker. Maar ik ruim de oude kranten dan ook chronologisch op.
  Groet van Willem

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Je kunt een afbeelding invoegen